Besplatno do Facebook lajkera koji su aktivni i zainteresovani za vaš sadržaj?

16 Flares Filament.io 16 Flares ×

“Invite People Who Like This Post to Like Your Page” je novija “alatka” od strane Facebook-a za prikupljanje kvalitetnih lajkera na Facebook stranici. Iako se već par godina igram isključivo sa Facebook Ads platformom, besplatni i kvalitetni lajkeri su uvijek dobrodošli. Posebno targetovani lajkeri, koji su zainteresovani za sadržaj koji objavljujem i koji će imati interakciju sa mojim objavama (highly engaged users).

Za primjer ću koristiti objavu na Banjaluka.net Facebook stranici. Dovoljno je da kliknete na broj lajkova ispod bilo koje objave sa vaše Facebook stranice, gdje ćete dobiti listu korisnika koji su lajkovali vašu objavu. Sa desne strane pored svakog korisnika biće dugme koje vam govori da li je korisnik lajkovao stranicu ili nije. Ukoliko korisnik nije lajkovao vašu stranicu, sada imate mogućnost da ga pozovete jednim klikom.
vise facebook lajkovaOstvariti što veću interakciju na Facebook objavama je samo po sebi težak posao, jer što je veća interakcija na objavama to je veća vidljivost. Samim tim ova opcija nam služi kao neka vrsta nagrade za uspješno obavljen posao, jer ukoliko se korisnici odazovu na vaš poziv za lajkovanje stranice, vjerovatno će biti aktivniji u smislu interakcije na vašim narednim objavama.

Skripta da pozovete sve lajkere sa objave

1. Otvorite listu lajkova na vašoj objavi

2. Skrolujete do kraja i kliknete na “See more” (kako bi učitao sve lajkove)

3. Otvorite konzolu u vašem browseru (testirano na Firefox i Chrome) -najjednostavniji način da pokrenete konzolu jeste desni klik bilo gdje na stranici i kliknete na opciju “Inspect Element” (Firefox) ili “Inspect” (Chrome).

4. U gornjem tabu odaberite “Console

5. Kopirajte ovaj Javascript kod:

var inputs = document.querySelectorAll(‘a._42ft._4jy0._4jy3._517h’);
for(var i=1; i<inputs.length;i++) {
inputs[i].click();

6. Pritisnite Enter i svi će biti pozvani da lajkuju vašu Facebook stranicu

Bonus:

– Postoji određeno ograničenje koliko dnevno možete poslati poziva, preporuka je da samo na odabrane objave (u zavisnosti od sadržaja) koristite ovu metodu.

– Poziv za lajkovanje stranice funkcioniše i u kombinaciji sa plaćenim oglašavanjem. Boost post. Iskoristite to.